Jeugdorkest

Jeugdorkest
Gezien de aanwas van jeugd is de Orthense Harmonie in 2014 gestart met een jeugdorkest. Leerlingen leren zo al in een vroeg stadium van hun opleiding hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken. Ze worden uitgedaagd met muziek die hen aanspreekt en die speelbaar is op het niveau dat zij tot dan toe aankunnen. Het leerlingenorkest wordt opgeleid om zelfstandig op te treden, maar gaat soms ook op in het grote orkest bij optredens die daarvoor geschikt zijn. Jong en oud, ervaren en beginnend, maken er dan samen iets moois van en dit geeft een enorme stimulans. Hierin is dit leerlingenorkest uniek in de regio. 

Instaporkest
Met veel trots kondigen we bij deze de geboorte van een tweede jeugdorkest aan, we noemen dit orkest het “instaporkest”. Speciaal voor de beginnende leerling zijn we per 1 mei 2016  gestart met het instaporkest. Een jeugdlid kan al instromen als hij of zij in het eerste lesboek bezig is. Zo leert de leerling al in een vroeg stadium samen te spelen. Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Het Instaporkest repeteert op hetzelfde moment als het jeugdorkest, maar in een andere ruimte.  Informeer vrijblijvend naar de specifieke mogelijkheden via onze contactpagina, wij zullen dan contact met u opnemen.

Orthens-Spektakel-44

 Naast het muziek maken, is ook het sociale aspect van belang. De leerlingen leren elkaar goed kennen tijdens ons jaarlijkse jeugdkamp. Jaarlijks wordt een gezellig uitje of een kamp georganiseerd. Het leerlingenorkest repeteert om de week op zondag, aanvang 9.45 uur.

Lessen
Om onze leerlingen op te leiden, maken we gebruik van enkele interne opleiders, maar ook van professionele externe opleiders. Er wordt toegewerkt naar het behalen van HaFaBra diploma’s. In ieder geval A en B, maar liefst zien we onze leerlingen ook doorgroeien naar een C en D diploma. We streven er naar om het leren van een instrument voor alle jeugdigen mogelijk te maken. Daarom hebben we een aantrekkelijke regeling met betrekking tot het deels vergoeden van het lesgeld. Voor mensen die muzieklessen desondanks niet kunnen betalen, is het mogelijk om een beroep te doen op het jeugdcultuurfonds:  https://www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/s-hertogenbosch/

Blazersklas
In schooljaar 2017-2018 starten we op basisschool “Het Palet” in ‘s-Hertogenbosch een blazersklas voor de groepen zes. Ook van hieruit kun je direct in één van onze jeugdorkesten aan de slag.

 


Ons jeugdorkest heeft een eigen facebookpagina

Tijdlijnfoto's

Vandaag is onze trompettiste Demi jarig! Van harte gefeliciteerd namens alle jeugdleden. We hopen dat je een hele leuke dag hebt gehad.

9 vind ik leuks, 1 reacties15 uren geleden

Orthense Harmonie

8 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Orthense Harmonie

14 vind ik leuks, 0 reacties2 weken geleden

Tijdlijnfoto's

Hiep hiep hoera voor onze klarinettist Eva! Van harte gefeliciteerd namens alle jeugleden. Wij wensen jou een hele leuke dag! ♬♪♬♪

2 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden

Orthense Harmonie

Kampioenen van het zeskamp! Wat een kanjers♪ en vervolgens hebben ze nog een mooi optreden gegeven!

9 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden