75 jaar bevrijding – Den Bosch

Op 27 oktober neemt de Orthense Harmonie deel aan onderstaand muzikaal slotakkoord

HET MUZIKALE SLOTAKKOORD: AFSCHEID VAN ONZE BEVRIJDERS EN WALES!ZWAAIT U ONZE BEVRIJDERS MEE UIT?

We sluiten af met een bijzonder Bosch en Welsh slotakkoord ‘75 jaar vrijheid gemeente ’s-Hertogenbosch’. Een grootse muzikale ceremonie waaraan talrijke harmonieën, fanfares en drumfanfares van onze gemeente hun medewerking verlenen. Solistische medewerking wordt verleend door de musicalzangeres Wieneke Remmers. Voorafgaand aan het concert trekken de deelnemende orkesten als “Massed Bands” van ’s-Hertogenbosch vanaf het Stadskantoor via de Vughterstraat, Markt, Hinthamerstraat en Torenstraat naar de Parade. De muziekkeuze staat in het teken van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch, met bijzondere en unieke muzikale keuzes. De meewerkende orkesten zijn: Heineken Fanfare, Drumfanfare Amantius, Drumfanfare Exempel, Muziekvereniging St. Cecilia, ’s-Hertogenbosch Muziekkorps, Muziekgezelschap de Vriendenkring, Koninklijke Erkende Harmonie Oude Post, Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Orthense Harmonie en Harmonie Union. Het geheel wordt gedirigeerd door Sjef Ipskamp.

Locatie: Parade, 16.00 uur.

BEATING RETREAT CEREMONY THE REGIMENTAL BAND THE ROYAL WELSH

Aansluitend op de harmonieën vindt de ceremoniële ‘Beating Retreat’ plaats. Deze wordt uitgevoerd door The Regimental Band The Royal Welsh o.l.v. Denis Burton. Een Beating Retreat is een ceremonie waarbij de legertroepen afscheid nemen van hun locatie. Met deze ‘Beating Retreat’ eindigen de festiviteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid. De laatste klanken komen van alle orkesten tezamen, met de verschillende volksliederen en het strijken van de nationale vlaggen.