Spaanse Avond

Op 26 november 2016 gaven wij een Spaans Concert in de Azijnfabriek te ‘s-Hertogenbosch. Het concert stond volledig in het teken van Spaanstalige muziek. Er was een gastoptreden van accordeonist Tom van Aarle en ook speelde ons jeugdorkest uiteraard enkele Spaanse muziekstukken met een mooie solo van Eva Sennema.

Het jeugdorkest speelde El Fuego, Tango d’amore en Suite Espanola. Hierna volgde door het complete orkest inclusief jeugd “El Gato Montes”.┬áHierna vervolgde het orkest het programma met nog o.a. Sa Musica, Churumbelerias en twee Spaanse dansen. Accordeonist Tom van Aarle speelde enkele solowerken en een tweetal gezamenlijke stukken samen met het orkest waaronder het mooie Adios No Nino.

foto1 foto2 foto3

Het was een geslaagde avond en onderstaande reactie van 1 van onze bezoekers is veelzeggend en daar zijn we trots op.:

Gisterenavond het Spaans concert van de Orthense harmonie bezocht in de azijnfabriek. Heerlijke avond gehad, wat heeft deze harmonie veel jonge enthousiaste mensen zeg! De klarinet solo van Eva Sennema raakte ons echt. En wat dacht je van Tom van Aarle op accordeon; hij bracht ons even terug naar de bruiloft van Willem Alexander en Maxima tijdens het “adios Nonino”, ik kon mijn tranen nog maar net binnen houden. De pijn van het afscheid van iemand waarvan je heel veel houdt was voelbaar tijdens dit prachtige nummer samen met de Orthense Harmonie. We doen vaak veel te moeilijk realiseer ik me altijd na dit soort avonden, er ligt goud voor onze voeten bij enthousiaste amateur gezelschappen in onze directe woon omgeving, gewoon af en toe eens gaan kijken zou ik iedereen willen adviseren. Gisteren avond vonden we het goud bij de Orthense harmonie, bedankt mensen, het was erg fijn om bij jullie te zijn!

foto4 foto5 foto6 foto7